HOFER (po)polni delovni čas: krajši delovnik, polna pokojnina

Septembra 2020 smo kot prvi slovenski trgovec oziroma delodajalec na slovenskem trgu oblikovali inovativen zaposlitveni model HOFER (po)polni delovni čas. Gre za možnost zaposlitve za krajši, povprečno 30-urni delovnik, z vsemi ugodnostmi zaposlitve za polni delovni čas.

Sabina, ki dela v eni od HOFERjevih trgovin, je o svoji izkušnji s HOFER (po)polnim delovnim časom povedala: »Ob delu študiram, z možem imava dva psa, mačko, sva prostovoljca v društvih za pomoč živalim … Vsega tega ne bi zmogla, če ne bi pri HOFERju imela fleksibilnega in krajšega delovnika ter dobrega plačila. Zame je pomembno, da je delodajalec zanesljiv in mi nudi varno prihodnost. S (po)polnim delovnim časom, ki ob krajšem delovniku prinaša vse ugodnosti zaposlitve za polni delovni čas, me nima kaj skrbeti.«

Tudi Viviana iz logistike, je nad (po)polnim delovnim časom navdušena in pravi: »Dovolj imam časa za družino, ni nobenih skrbi glede tega, ali bom uspela pravočasno priti po otroke … To mi res ogromno pomeni. Odkar sem vključena v (po)polni delovni čas, mi je super, ker vem, da mi teče polna delovna doba, imam plačane polne prispevke, prejemam polni regres. Idealno za vse, ki si poleg službe želimo več časa za družino, prijatelje in hobije.«

Pozitivni odzivi sodelavk in sodelavcev iz logistike in prodaje, vključenih v testno in pilotno fazo,  so nam pokazali, da je bila uvedba modela HOFER (po)polni delovni čas več kot primeren korak in od januarja 2022 je tovrstna možnost zaposlitve na voljo sodelavkam in sodelavcem na vseh področjih (prodaja, logistika in uprava), ki so pri HOFERju aktivno zaposleni vsaj dve leti.

Od leta 2022 imajo možnost za vključitev v HOFER (po)polni delovni čas tudi sodelavke in sodelavci v upravi. Eva, ki se ji zdi omenjeni model odličen za usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja, je povedala: »Sem mamica, doma imamo konje, zato vsaka minuta prostega časa več pride krepko prav. Vsaj za obdobje, dokler otroci ne odrastejo, je krajši delovnik zagotovo privlačen. Ob tem, da tečeta polna delovna in pokojninska doba ter polnem regresu, verjetno niti ni kaj dosti za razmišljati. V bistvu si želim, da bi tudi drugi delodajalci sledili temu modelu.«

Več zgodb naših sodelavk in sodelavcev najdete tukaj:

Baby mapa z informacijami za bodoče starše

16.12.2021

Pri HOFERju posebne trenutke naših sodelavk in sodelavcev radi pospremimo z drobnimi pozornostmi. Prav zato vsako sodelavko ali sodelavca, ki pričakuje naraščaj, že od leta 2015 naprej razveselimo s HOFER Baby mapo, v kateri naši bodoči starši prejmejo vse informacije in obrazce, ki jih potrebujejo pred in po prihodu otroka.

Preberi več

Dan odprtih vrat

24.10.2022

Poleti smo za sorodnike naših sodelavk in sodelavcev znova odprli vrata upravne stavbe in logističnega centra v Lukovici ter jim s Ferdovo pomočjo razkrili, kakšen je delovni vsakdan pri HOFERju.

Preberi več

Pri HOFERju se splača priporočiti sodelavko ali sodelavca

24.11.2022

Priporočilo za novega sodelavca pri HOFERju nagradimo s 500 evri.

S priporočili tako širimo zanesljivo in odgovorno ekipo, ki šteje že več kot 2.000 sodelavk in sodelavcev. Ti namreč najbolje vedo, kaj pooseblja naše vrednote.

Preberi več