16.12.2021

Baby mapa z informacijami za bodoče starše

Pri HOFERju posebne trenutke naših sodelavk in sodelavcev radi pospremimo z drobnimi pozornostmi. Prav zato vsako sodelavko ali sodelavca, ki pričakuje naraščaj, že od leta 2015 naprej razveselimo s HOFER Baby mapo, v kateri naši bodoči starši prejmejo vse informacije in obrazce, ki jih potrebujejo pred in po prihodu otroka. Poleg tega jim podarimo tudi nekaj malenkosti, namenjenih novemu družinskemu članu.

Pred časom smo o Baby mapi povprašali naše novopečene očete, ki pravijo, da jim je bilo pri Baby mapi najbolj všeč, da je ta organizirana po smiselnem časovnem zaporedju predvidenih dogodkov, tako da lahko bodoči starši točno vedo, kaj jih čaka. S pomočjo informacij v Baby mapici lahko tako z lažjim srcem in bolje pripravljeni prevzamejo novo vlogo.

Fante so poleg tega navdušile tudi kartice otrokovih mejnikov, ki popestrijo prve otrokove mesece, paket plenic, bodi in velika plišasta čebelica, ki so jo prejeli poleg Baby mape. Le-ta po njihovem mnenju bodočim staršem nudi odgovore na prve dileme v novi vlogi ter naredi pričakovanje podmladka še prijetnejše in manj stresno.

Kaj pa izkušnje ob vrnitvi na delovno mesto po starševskem dopustu?

Aljoša, eden od naših poslovodij, ki je koristil večmesečni starševski dopust,  je poudaril, da tudi ob povratku v službo ni imel težav s prilagajanjem, saj so mu ustaljene prakse in procesi dela pomagali, da je bil ta preskok gladek. »Časa, preživetega s hčerko, ne bi zamenjal za nič na svetu in iskreno hvaležen sem za priložnost, ki sem jo imel. Vrnitve v trgovino sem se veselil, kar mi je dalo vedeti, da imam svoje delo resnično rad in mi v vsej svoji razgibanosti predstavlja izziv, ki me žene naprej. Vključitev na delo je bila tako tudi po šestih mesecih doma hitra in učinkovita.«