16.12.2021

Baby mapa z informacijami za bodoče starše

Pri HOFERju posebne trenutke naših sodelavk in sodelavcev radi pospremimo z drobnimi pozornostmi. Prav zato vsako sodelavko ali sodelavca, ki pričakuje naraščaj, že od leta 2015 naprej razveselimo s HOFER Baby mapo, v kateri naši bodoči starši prejmejo vse informacije in obrazce, ki jih potrebujejo pred in po prihodu otroka. Poleg tega jim podarimo tudi nekaj malenkosti, namenjenih novemu družinskemu članu.

Pred časom smo o Baby mapi povprašali naše novopečene očete, ki pravijo, da jim je bilo pri Baby mapi najbolj všeč, da je ta organizirana po smiselnem časovnem zaporedju predvidenih dogodkov, tako da lahko bodoči starši točno vedo, kaj jih čaka. S pomočjo informacij v Baby mapici lahko tako z lažjim srcem in bolje pripravljeni prevzamejo novo vlogo.

Fante so poleg tega navdušile tudi kartice otrokovih mejnikov, ki popestrijo prve otrokove mesece, paket plenic, bodi in velika plišasta čebelica, ki so jo prejeli poleg Baby mape. Le-ta po njihovem mnenju bodočim staršem nudi odgovore na prve dileme v novi vlogi ter naredi pričakovanje podmladka še prijetnejše in manj stresno.

Kaj pa izkušnje ob vrnitvi na delovno mesto po starševskem dopustu?

Aljoša, eden od naših poslovodij, ki je koristil večmesečni starševski dopust,  je poudaril, da tudi ob povratku v službo ni imel težav s prilagajanjem, saj so mu ustaljene prakse in procesi dela pomagali, da je bil ta preskok gladek. »Časa, preživetega s hčerko, ne bi zamenjal za nič na svetu in iskreno hvaležen sem za priložnost, ki sem jo imel. Vrnitve v trgovino sem se veselil, kar mi je dalo vedeti, da imam svoje delo resnično rad in mi v vsej svoji razgibanosti predstavlja izziv, ki me žene naprej. Vključitev na delo je bila tako tudi po šestih mesecih doma hitra in učinkovita.«

Več zgodb naših sodelavk in sodelavcev najdeš tukaj:

HOFER pridobil polni certifikat Družini prijazno podjetje

07.09.2021

Pri podjetju HOFER se od maja 2021 lahko pohvalimo s polnim certifikatom Družini prijazno podjetje. Od leta 2017, ko smo prejeli osnovni certifikat, smo pri podjetju sprejeli že številne ukrepe za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja naših sodelavk in sodelavcev.

Preberi več

Dan odprtih vrat

24.10.2022

Poleti smo za sorodnike naših sodelavk in sodelavcev znova odprli vrata upravne stavbe in logističnega centra v Lukovici ter jim s Ferdovo pomočjo razkrili, kakšen je delovni vsakdan pri HOFERju.

Preberi več

HOFERjeva novost: Psihološko svetovanje za vse sodelavce

24.10.2022

Pri HOFERju si želimo imeti zadovoljne sodelavke in sodelavce, zato smo uvedli možnost brezplačnega psihološkega svetovanja. Gre še za enega od ukrepov iz nabora Družini prijaznega podjetja, ki je na voljo vsem sodelavkam in sodelavcem.

Preberi več