Naše podjetje

Kaj ponuja HOFER kot delodajalec in katere so naše vrednote? Ponujamo vam vpogled v delovanje našega podjetja.

Kdo smo?

Podjetje HOFER je hčerinsko podjetje nemške skupine ALDI SÜD, ki ima že preko 6.000 trgovin z živili na 4 kontinentih oziroma v 11 državah sveta. Po vsem svetu je v njeno delovanje vključenih več kot 150.000 sodelavcev in na tisoče dobaviteljev.

Naša zgodba

Zgodovina skupine ALDI SÜD sega v leto 1913, ko je družina Albrecht v Essnu odprla trgovino z živili, ki sta jo 33 let kasneje prevzela sinova Karl in Theo. Leta 1968 je nemško podjetje ALDI v Avstriji prevzelo znano verigo trgovin Helmuta Hoferja. Ker je bilo Hoferjevo ime v Avstriji že prepoznavno, so v Avstriji ALDI trgovine obdržale ime HOFER. Posledično smo tudi leta 2005 z vstopom na slovensko tržišče odprli trgovine HOFER, saj smo zaradi bližine naše sosednje države tam uveljavljene avstrijske trgovine HOFER že dobro poznali tudi slovenski kupci.

Učinkovita organizacija

Skupina ALDI SÜD je znana po učinkovitem sistemu vodenja. Decentralizirana ter jasno opredeljena in strukturirana organizacijska shema podjetju omogoča porazdelitev odgovornosti na vseh nivojih.

HOFER v Sloveniji

Na slovensko tržišče je HOFER vstopil decembra leta 2005 z odprtjem 11 trgovin. V letu 2006 je podjetje odprlo še dodatnih 16 trgovin, do konca 2007 pa je število trgovin v Sloveniji preseglo mejo 35. Januarja 2008 je na Prevojah v občini Lukovica začela delovati centrala podjetja z močnim logističnim centrom in voznim parkom, ki dnevno oskrbuje trgovine po vsej Sloveniji. V okviru centrale na 16 hektarjih deluje še uprava, skladišče s hladilnico in bencinska črpalka za HOFERjev vozni park.

Danes je v Sloveniji že več kot 90 HOFERjevih trgovin, sodelavcev, ki vsak dan skrbijo za to, da kupci dobijo izdelke najboljše kakovosti po najboljši ceni, pa je že več kot 2.000.