HOFER (po)polni delovni čas

Svojim sodelavkam in sodelavcem želimo nuditi čim boljše delovne pogoje za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja. Del tega predstavlja tudi krajši delovnik v naših 89 trgovinah HOFER po Sloveniji in logističnem centru v Lukovici, kjer delovni čas sodelavk in sodelavcev povprečno predstavlja 30 ur/teden.

Test uspešen, sedaj so za polni delovni čas lahko zaposleni vsi

Pri HOFERju smo zaradi kompleksnosti projekta nov model testirali od septembra do konca leta 2020. V tem obdobju so bili v inovativni zaposlitveni model vključeni zaposleni približno četrtine trgovin in izbranega področja logistike. Ob vstopu v 2021 so za polni delovni čas lahko zaposlene vse sodelavke in sodelavci omenjenih področij, ki so z nami aktivno vsaj dve leti. Od skoraj 1.600 zaposlenih na omenjenih področjih, jih pogoje za vključitev izpolnjuje že skoraj 1.000.

Nadpovprečno plačilo ostaja HOFERjeva obljuba

Zaposleni v trgovinah HOFER že tradicionalno prejemajo panožno nadpovprečno plačilo, v zadnjih dveh letih so tako na primer sodelavke in sodelavci v prodaji prejeli za kar 25 % višje plačilo. Prodajalke in prodajalci tako za četrtino krajši delavnik vseeno prejemajo plačilo, ki je skoraj za tretjino višje od zakonsko določene minimalne plače za polni delovni čas.

Zadovoljstvo potrjujejo HOFERjevi zaposleni

Za zadovoljstvo sodelavk in sodelavcev pri HOFERju ne skrbimo le z nadpovprečnim plačilom, ampak tudi s preostalimi HOFER ugodnostmi ter ukrepi za usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja v okviru certifikata Družini prijazno podjetje. Verjamemo, da se ravno zaradi vsega naštetega uvrščamo med privlačnejše zaposlovalce v panogi. Veseli nas, da zadovoljstvo potrjujejo tudi naši zaposleni. Rezultati anonimne ankete namreč kažejo, da je indeks splošnega zadovoljstva v podjetju kar 86 %, kar HOFER Slovenijo uvršča med najbolj uspešne v celotni HOFER skupini.