V podjetju HOFER smo leta 2017 prejeli osnovni certifikat Družini prijazno podjetje, ki smo ga od takrat naprej nadgrajevali z vedno novimi ukrepi za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja sodelavk in sodelavcev. Po uspešno prestanem obdobju osnovnega certifikata smo maja 2021 prejeli modri pečat polnega certifikata Družini prijazno podjetje.

V podjetju smo v tem obdobju uspešno implementirali številne ukrepe za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja sodelavk in sodelavcev. Med drugim smo vzpostavili delovno skupino za usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja, izvedli izobraževanja vodij na področju usklajevanja dela in družine, to tematiko pa smo vključili tudi v letne razgovore. HOFER svojim sodelavkam in sodelavcem nudi fleksibilen delovni čas, možnost zaposlitve za krajši delovni čas z možnostjo kasnejše vključitve v zaposlitveni model (PO)POLNI DELOVNI ČAS ter mnoge druge ugodnosti za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja.

Pri HOFERju smo uvedli tudi številne ugodnosti za sodelavke in sodelavce z otroki. Vsi bodoči starši, zaposleni pri HOFERju, tako prejmejo darilo in mapo z zbranimi koristnimi informacijami o nosečnosti in obdobju po rojstvu, najmlajše vsako leto obišče Dedek Mraz, prvošolčki prejmejo darilno vrečko s šolskimi potrebščinami, med poletnimi počitnicami pa podjetje otrokom sodelavk in sodelavcev sofinancira izbrana letovanja ali tabore. Novopečeni starši se lahko odločijo tudi za možnost koriščenja podaljšane neplačane porodniške odsotnosti z dela za obdobje do enega leta.

Certifikat družini prijazno podjetje ne potrjuje zgolj uspešnega usklajevanja poklicnega življenja z družinskim, temveč zadeva širše področje zasebnega življenja. Dalj časa zaposleni pri podjetju lahko koristijo možnost daljše odsotnosti od dela (t.i. Sabbatical) in se v tem času popolnoma posvetijo osebnim projektom. Pri HOFERju smo uvedli tudi postopek ponovnega uvajanja na delovno mesto po daljši odsotnosti, saj je vrnitev na delovno mesto v takšnih primerih lahko zelo stresna.

Na pridobitev polnega certifikata Družini prijazno podjetje smo zelo ponosni, saj je še en dokaz več za to, da odgovornost, ki jo čutimo do naših zaposlenih, jemljemo resno. V prihodnje si želimo kakovost delovnega okolja še izboljšati ter poskrbeti za še boljše usklajevanje poklicnega in družinskega življenja naših sodelavk in sodelavcev.