SKUPAJ.ZDRAVI.

Promocija zdravja na delovnem mestu

V službi preživimo velik del vsakdana, zato želimo pri podjetju HOFER svojim sodelavkam in sodelavcem nuditi celostni program promocije zdravja na delovnem mestu, ki pod imenom SKUPAJ.ZDRAVI. v središče postavlja njihovo zdravje in dobro počutje.

Vsak dan sveže sadje in zelenjava

Zdrava in uravnotežena prehrana je pomembna na vseh življenjskih področjih, zato imajo naše sodelavke in sodelavci vedno na voljo brezplačno sveže sezonsko sadje in zelenjavo.

Skupaj migamo

V podjetju HOFER imamo svoje Migi šefice in Migi šefe. Gre za sodelavke in sodelavce, ki so jim blizu zdravo življenje, prehrana in gibanje. Zanje smo organizirali izobraževanje, na katerem so se natančneje seznanili s tem, kako motivirati ostale sodelavke in sodelavce za zdrav življenjski slog in izvajanje delovnih nalog v skladu s pravili varnosti pri delu. Njihova naloga je, da vsak dan spodbujajo svoje sodelavce k zdravemu življenju in prehrani ter gibanju in jih opozarjajo na varnost na delovnem mestu.

Migi minute

Naše sodelavke in sodelavci si vsak dan med delovnim časom vzamejo nekaj minut, da po navodilih Migi šefice ali Migi šefa, ki je zadolžen za spodbujanje zdravih navad in varnega dela, izvedejo izbrani sklop vaj. Na tak način se med delom razgibajo in poskrbijo za svoje zdravje.

TransFERzala

Namen projekta, ki smo ga uspešno pričeli z letom 2021, je spodbujanje naših sodelavk in sodelavcev k zdravemu in aktivnemu življenjskemu slogu ter preživljanju časa v naravi in na svežem zraku. Pripravili in razdelili smo brošuro, v kateri je predstavljenih 30 vrhov iz različnih delov Slovenije. Izbrali smo tako lahke kot malo bolj zahtevne poti. Brošuri je dodan tudi kartonček za zbiranje žigov, da lahko sodelavke in sodelavci lažje sledijo svojemu napredku pri osvajanju slovenskih hribov in gora.