01.03.2023

HOFER čas za malčka - dodatno leto po porodniški

Ali ste vedeli, da lahko pri nas vsak starš po porodniški odsotnosti ostane doma še dodatno leto, preden se vrne na delovno mesto, ki jo/ga medtem čaka? V HOFERju imamo kar nekaj sodelavk ter tudi že nekaj sodelavcev, ki po porodniški odsotnosti koristijo eno izmed HOFERjevih ugodnosti. Preverite, kako so čas med odsotnostjo preživele naše sodelavke Anja, Manja in Sabina.

»HOFER mi je omogočil, da sem lahko še več časa preživela s hčerkama, predvsem pa mi je bilo v veliko pomoč, da mi ni bilo potrebno čez poletje iskati privatnega varstva, saj smo vrtec dobili šele s septembrom. Ta čas mi je veliko pomenil, saj sem lahko polno izkoristila poletne dneve z družino, večkrat smo lahko pobegnili na morski oddih ali na spontane izlete po Sloveniji,« pravi Anja.

Manja nam je zaupala, da ji je možnost koriščenja odsotnosti po rednem starševskem dopustu omogočila, da je poletje dodobra izkoristila in preživela s svojima puncama doma in na tudi nekaj lepih izletih. »Ko sem izvedela za možnost koriščenja neplačane porodniške odsotnosti po rednem starševskem dopustu, se mi je to zdelo zelo zanimiva in super opcija. Kasneje, ko sem drugič zanosila in izvedela predvideni datum poroda, ki je bil v začetku meseca julija, sem se na to možnost spomnila z olajšanjem - starši namreč vemo, da se otroci vrtcu načeloma vsako leto lahko pridružijo meseca septembra. V sebi sem že sprejela odločitev, da bom koristila neplačano odsotnost, ki jo nudi HOFER, za premostitev časa od poteka starševskega dopusta do začetka vrtca.«

Sabina se je za koriščenje ugodnosti odločila, saj je njena hčerka rojena sredi poletja in ker se začne vrtec šele septembra, so dani čas izkoristili za sprehode, igranje, potepanje, obisk živalskega vrta in parkov. »Čas nam je neverjetno hitro minil. Šli smo tudi na oddih v Kranjsko Goro in v toplice.  Jeseni pa je sledilo uvajanje v vrtec.«

Več zgodb naših sodelavk in sodelavcev najdete tukaj:

HOFER (po)polni delovni čas: krajši delovni čas, polna pokojnina

16.02.2022

Septembra 2020 smo kot prvi slovenski trgovec oziroma delodajalec na slovenskem trgu oblikovali inovativen zaposlitveni model HOFER (po)polni delovni čas. Gre za možnost zaposlitve za krajši, povprečno 30-urni delovnik, z vsemi ugodnostmi zaposlitve za polni delovni čas.

Preberi več

Baby mapa z informacijami za bodoče starše

16.12.2021

Pri HOFERju posebne trenutke naših sodelavk in sodelavcev radi pospremimo z drobnimi pozornostmi. Prav zato vsako sodelavko ali sodelavca, ki pričakuje naraščaj, že od leta 2015 naprej razveselimo s HOFER Baby mapo, v kateri naši bodoči starši prejmejo vse informacije in obrazce, ki jih potrebujejo pred in po prihodu otroka.

Preberi več

HOFER pridobil polni certifikat Družini prijazno podjetje

07.09.2021

Pri podjetju HOFER se od maja 2021 lahko pohvalimo s polnim certifikatom Družini prijazno podjetje. Od leta 2017, ko smo prejeli osnovni certifikat, smo pri podjetju sprejeli že številne ukrepe za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja naših sodelavk in sodelavcev.

Preberi več