01.03.2023

(PO)POLNI delovni čas na upravi

Leta 2022 smo (PO)POLNI delovni čas poleg logistike in prodaje uvedli tudi na upravi. Tri sodelavke so nam zaupale, kako zaradi te ugodnosti lažje usklajujejo poklicno in družinsko življenje.

Urška je doma na kmetiji, kjer se vedno najde kakšno delo. Pravi, da ji (Po)polni delovni čas ustreza predvsem zato, da lahko uskladi obveznosti doma in v službi.  »Sploh poleti je super, da lahko doma lažje sodelujem pri spravilu sena in drugih sezonskih opravilih. Všeč mi je tudi, da imamo fleksibilen delovni čas in tudi to mi precej olajša življenje.“ Za popolni delovni čas se je odločila, ko je najmlajša hči vstopila v prvi razred.

Tudi Ana je zelo zadovoljna s HOFERjevim zaposlitvenim modelom (Po)polni delovni čas. »Za (po)polni delovni čas sem se odločila predvsem zaradi usklajevanja službenega in družinskega življenja. Sedaj v miru odpeljem otroka v šolo in ju grem iskati, skupaj pa lahko preživimo tudi popoldan. Včasih pa lahko opravim tudi določene stvari v času, ko zaključim s službo in sta otroka v šoli ter se jima posvetim pozneje, ko smo vsi skupaj. V prostem času najraje kuham in pečem.«

Helena, mamica treh otrok, se je lani iz prestolnice preselila na Gorenjsko. »Zdaj mi vožnja v službo vzame kar nekaj časa, otroke vozim še vedno v šolo v Ljubljano. Ravno ta ura, ki jo »prihranim« na dan zaradi (Po)polnega delovnega časa, pomeni ogromno, saj lahko ta čas preživim z otroki. Sicer pa svoj prosti čas zelo rada preživljam aktivno, hodim v hribe, na dolge sprehode okrog blejskega jezera, rada pripravljam kakšne okusne sladice za moje najdražje. Lani sem tudi opravila začetni potapljaški tečaj in komaj že čakam, da se začne sezona in bomo šli spet raziskovati pod gladino.« Helena v svojem prostem času uživa tudi v oblikovanju in izdelavi lesenih izdelkov s pomočjo laserja ter tako z veseljem pripravlja unikatna darilca za prijatelje in družino.

Več zgodb naših sodelavk in sodelavcev najdete tukaj:

HOFER pridobil polni certifikat Družini prijazno podjetje

07.09.2021

Pri podjetju HOFER se od maja 2021 lahko pohvalimo s polnim certifikatom Družini prijazno podjetje. Od leta 2017, ko smo prejeli osnovni certifikat, smo pri podjetju sprejeli že številne ukrepe za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja naših sodelavk in sodelavcev.

Preberi več

Pri HOFERju se splača priporočiti sodelavko ali sodelavca

24.11.2022

Priporočilo za novega sodelavca pri HOFERju nagradimo s 500 evri.

S priporočili tako širimo zanesljivo in odgovorno ekipo, ki šteje že več kot 2.000 sodelavk in sodelavcev. Ti namreč najbolje vedo, kaj pooseblja naše vrednote.

Preberi več

Team building za bolj povezano ekipo

15.11.2021

Team buildingi so ena izmed ugodnosti, ki jo podjetje HOFER nudi svojim sodelavkam in sodelavcem s preprostim ciljem, da v ekipi vlada prijetno timsko vzdušje in zadovoljstvo. Ekipe sodelavcev si vsako leto organizirajo team building po svojem okusu in na takšen način krepijo odnose znotraj ekipe in se bolje spoznajo tudi izven službenega okolja.

Preberi več