Kako prepričati s svojo prijavo na delovno mesto?

Prijava na delovno mesto ni zgolj dokument, temveč služi tudi kot vizitka kandidata/-ke za delovno mesto ter vam omogoča oblikovanje prvega vtisa o vas in vaši motivaciji, sposobnostih, izobrazbi in delovnih izkušnjah. Poleg predstavitve na zaposlitvenem razgovoru tudi vaša prijavna dokumentacija vpliva na odločitev, ali vam bomo ponudili delo v našem podjetju.

Prijavna dokumentacija

Preden sestavite svojo prijavno dokumentacijo, vam svetujemo, da si zastavite naslednja vprašanja:

  • Kaj me najbolje opredeljuje kot osebo?
  • Katere dejavnosti so mi najbolj v veselje?
  • Katere moje sposobnosti so lahko za razpisano delovno mesto koristne?
  • Zakaj se mi zdi Hofer privlačen delodajalec?
  • V kolikšni meri se lahko poistovetim s trgovinsko panogo?

Kakšna prijavna dokumentacija nam je všeč?

  • Popolna prijavna dokumentacija: prijavite se z motivacijskim pismom in življenjepisom v tabelarni obliki s primerno fotografijo ter bistvenimi šolskimi, študijskimi in službenimi dokazili.
  • Osredotočenost na bistvo: prepričajte s pregledno oblikovano prijavno dokumentacijo, s katero bo bralcu takoj jasno, kaj lahko podjetju ponudite, kakšne so vaše odlike in zakaj želite delati pri nas.
  • Kakovost določa Hoferjevo delovanje: navdušite s privlačnim slogom pisanja, pravopisno in vsebinsko točnostjo ter profesionalno obliko.

Zaposlitveni razgovor

Postali smo radovedni in radi bi vas osebno spoznali.

Izkoristite priložnost in na zaposlitvenem razgovoru pridobite čim več informacij, da bi ugotovili, v kolikšni meri se lahko poistovetite s prostim delovnim mestom in podjetjem. Konec koncev gre pri zaposlitvi za dolgoročno sodelovanje, pri katerem naj bi se počutili prijetno do te mere, da bi se lahko strokovno in osebnostno razvijali. Seveda želimo na zaposlitvenem razgovoru tudi mi izvedeti, v kolikšni meri so vaša pričakovanja in kvalifikacije v skladu z zahtevami podjetja.

Ravno zato je izjemno pomembno, da se tako kandidat/-ka za delovno mesto kot tudi podjetje predstavita v čim bolj realni luči. Največ nam pomenijo verodostojnost, poštenost in iskrena predstavitev vaših sposobnosti in izkušenj. Bodite samozavestni in ne pretirano skromni, hkrati pa ne pretiravajte.

In še naš nasvet: navdušijo nas kandidati/-ke, ki pridejo na razgovor dobro pripravljeni, odgovarjajo iskreno in osredotočeno ter s svojimi vprašanji pokažejo zanimanje za konkretne teme, ki se jim zdijo pomembne.