HOFER (po)polni delovni čas: krajši delovnik, polna pokojnina

Septembra 2020 smo kot prvi slovenski trgovec oziroma delodajalec na slovenskem trgu oblikovali inovativen zaposlitveni model. HOFER (po)polni delovni čas je možnost zaposlitve za krajši, povprečno 30-​urni delovnik, z vsemi ugodnostmi zaposlitve za polni delovni čas. Najprej smo ga uvedli na področju prodaje in logistike, z letom 2023 pa še na področju uprave oziroma administracije.

Naši sodelavci o HOFER (po)polnem delovnem času

Z zaposlitvenim modelom (po)polni delovni čas želimo izboljšati status sodelavk in sodelavcev, zaposlenih za krajši delovni čas, in olajšati usklajevanje med poklicnim in zasebnim življenjem. V videoposnetkih preverite, zakaj je naše zaposlene takoj prepričal.

Sabini je (Po)polni delovni čas všeč, ker ima več prostega časa za svojo čivavo in učenje.

Viviana je vesela, ker kljub krajšemu delovniku prejme regres za polni delovni čas.

Tea več prostega časa izkoristi za družino in tek. Medtem ji lepo teče polna delovna doba.

Samel HOFERja ne menja. Pravi, da zasluži več, kot bi drugje. Več prostega časa izkoristi za treninge nogometa.

HOFER (po)polni delovni čas so naše sodelavke in sodelavci sprejeli z navdušenjem.

Več kot pozitivni odzivi sodelavk in sodelavcev so nam pokazali, da je bila uvedba modela HOFER (po)polni delovni čas več kot primeren korak. Konec januarja 2023 je bilo tako v nov zaposlitveni model vključenih že 97 % vseh HOFERjevih sodelavk in sodelavcev iz prodaje in logistike, ki so izpolnjevali takratni pogoj (2 aktivni leti pri podjetju). V model se zdaj vključuje tudi vedno več zaposlenih v upravi.

Nadpovprečno plačilo ostaja HOFERjeva obljuba

Sodelavke in sodelavci v prodaji že tradicionalno prejemajo panožno nadpovprečno plačilo. Samo v zadnjih štirih letih se jim je na primer plačilo zvišalo za več kot 40 %, v zadnjem letu pa so prejeli tudi do 15 % višje plačilo. Prodajalke in prodajalci tako za četrtino krajši delavnik vseeno prejemajo plačilo, ki je skoraj za četrtino višje od zakonsko določene minimalne plače za polni delovni čas.

Zadovoljstvo potrjujejo HOFERjevi zaposleni

Za zadovoljstvo sodelavk in sodelavcev pri HOFERju ne skrbimo le z nadpovprečnim plačilom, ampak tudi s preostalimi HOFER ugodnostmi ter ukrepi za usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja v okviru certifikata Družini prijazno podjetje. Verjamemo, da se ravno zaradi vsega naštetega uvrščamo med privlačnejše zaposlovalce v panogi. Veseli nas, da zadovoljstvo potrjujejo tudi naši zaposleni. Rezultati anonimnih anket namreč kažejo, da se indeks splošnega zadovoljstva povišuje in da je bil v letu 2022 že 89 %.