Podjetje HOFER je hčerinsko podjetje nemške skupine ALDI SÜD, ki ima že prek 6.000 poslovalnic z živili na 4 kontinentih oziroma v 11 državah sveta. Po vsem svetu je v njeno delovanje vključenih več kot 150.000 sodelavcev in na tisoče dobaviteljev.

Skupina ALDI SÜD slovi po odličnem vodstvu, neodvisni cenovni in ponudbeni politiki, racionalnem sistemu prodaje, predvsem pa decentralizirani, geografsko jasno opredeljeni in strukturirani organizacijski shemi, ki podjetju omogoča porazdelitev odgovornosti na vseh nivojih.

Zgodovina skupine ALDI SÜD sega v leto 1913, ko je družina Albrecht v Essnu odprla trgovino z živili. 33 let kasneje sta jo prevzela sinova Karl in Theo. Leta 1968 je nemško podjetje ALDI v Avstriji prevzelo znano verigo trgovin Helmuta Hoferja.

Na slovensko tržišče je HOFER vstopil decembra leta 2005 z odprtjem 11 trgovin. V letu 2006 je podjetje odprlo še dodatnih 16 trgovin, do konca 2007 pa je število trgovin v Sloveniji preseglo mejo 35. Januarja 2008 je na Prevojah v občini Lukovica začela delovati centrala z močnim logističnim centrom in voznim parkom, ki dnevno oskrbuje trgovine po vsej Sloveniji. V okviru centrale na 16 hektarjih deluje še uprava, skladišče s hladilnico in bencinska črpalka za HOFERjev vozni park.

Danes število trgovin v Sloveniji šteje že več kot 85, število sodelavcev, ki vsak dan skrbijo za to, da kupci dobijo najboljše izdelke po najugodnejših cenah, pa že več kot 1.900.