Podjetje HOFER je hčerinsko podjetje nemške skupine ALDI Süd, ki ima že prek 5.000 poslovalnic z živili na treh kontinentih oziroma v 9 državah sveta. Po vsem svetu je v njeno delovanje vključenih več kot 100.000 zaposlenih in na tisoče dobaviteljev.

Skupina ALDI Süd slovi po odličnem vodstvu, neodvisni cenovni in ponudbeni politiki, racionalnem sistemu prodaje, predvsem pa decentralizirani, geografsko jasno opredeljeni in strukturirani organizacijski shemi, ki podjetju omogoča porazdelitev odgovornosti na vseh nivojih.

Zgodovina skupine Aldi Süd sega v leto 1913, ko je družina Albrecht v Essnu odprla trgovino z živili. 33 let kasneje sta jo prevzela sinova Karl in Theo. Leta 1968 je nemško podjetje Aldi v Avstriji prevzelo znano verigo trgovin Helmuta Hoferja.

Na slovensko tržišče je HOFER vstopil decembra leta 2005 z odprtjem 11 poslovalnic. V letu 2006 je podjetje odprlo še dodatnih 16 poslovalnic, do konca 2007 pa je število poslovalnic v Sloveniji preseglo mejo 35. Januarja 2008 je na Prevojah v občini Lukovica začela delovati centrala z močnim logističnim centrom in voznim parkom, ki dnevno oskrbuje poslovalnice po vsej Sloveniji. V okviru centrale na 16 hektarjih deluje še uprava, skladišče s hladilnico in bencinska črpalka za HOFERjev vozni park.